Header image
17 april
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 15 april 2020
• Gemeenteraad vergadert digitaal op 20 april
• Wereldprimeur in Capelle tegen wateroverlast
• Start bestrijding eikenprocessierups uitgesteld
• Luchtkwaliteit in Capelle voldoet aan wettelijke norm
• Capelle werkt aan…schoolzones
• PvdA aan het woord
• SP aan het woord
Bekendmakingen 15 april 2020

Bekendmakingen 15 april 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Gemeenteraad vergadert digitaal op 20 april

Gemeenteraad vergadert digitaal op 20 april

Op maandag 20 april vergadert de gemeenteraad digitaal. Vanwege de voorzorgsmaatregelen rond het Corona virus mogen we wel digitaal vergaderen, maar liever niet fysiek vergaderen. De raadsvergadering start om 19.30 uur. U kunt deze vergadering live meekijken met ondertiteling via: www.capelleaandenijssel.raadsinformatie.nl 

Wereldprimeur in Capelle tegen wateroverlast

Wereldprimeur in Capelle tegen wateroverlast

In de wijk Middelwatering in Capelle wordt een nieuwe techniek toegepast om wateroverlast van overtollig regenwater tegen te gaan. Onder de weg van de Arica worden grote betonnen blokken geplaatst, die het water opvangen. Deze techniek wordt voor het eerst in de wereld in Capelle toegepast.

Start bestrijding eikenprocessierups uitgesteld

Start bestrijding eikenprocessierups uitgesteld

De start van de bestrijding van de eikenprocessierups in Capelle aan den IJssel is uitgesteld. De werkzaamheden beginnen nu op 19 of 20 april vanaf 20:00 uur en gaan door tot 7:00 uur de volgende ochtend. De start is vanwege de weersomstandigheden uitgesteld.

Luchtkwaliteit in Capelle voldoet aan wettelijke norm

Luchtkwaliteit in Capelle voldoet aan wettelijke norm

In Capelle aan den IJssel voldoet de luchtkwaliteit aan de wettelijke regels voor stikstofdioxide. Dat blijkt uit de metingen die elke vier weken zijn gedaan in de periode augustus 2019 tot maart 2020.

Capelle werkt aan…schoolzones

Capelle werkt aan…schoolzones

Van 28 april tot en met 8 mei leggen wij op 14 locaties in Capelle schoolzones aan. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de tekst ‘schoolzone’ op het wegdek en het plaatsen van borden.

PvdA aan het woord

PvdA aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van PvdA en SP aan het woord. U leest de bijdrage van de PvdA.

SP aan het woord

SP aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van PvdA en SP aan het woord. U leest de bijdrage van de SP.

Volg de gemeente    Volg de raad