Header image
15 mei
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 13 mei 2020
• Er stroomt water in de zwembaden van Aquapelle!
• Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren
• Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2019
• Capelle gaat verkeerd geparkeerde auto’s wegslepen
• Nieuwe toekomst voor werknemers Capelle Werkt
• Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen
• ‘Deze samenwerking komt ook ná de coronacrisis van pas’
• Twee herdenkingsstenen geplaatst in Capelle
• Begonia’s voor de Rozenburcht
• Telefonische ondersteuning bij burenkwesties
• Werkzaamheden Bouvigne
• Afsluiting toerit A20 richting Rotterdam
• Werkzaamheden ‘s-Gravenweg
• Werkzaamheden Burgemeester Bakkerlaan
Bekendmakingen 13 mei 2020

Bekendmakingen 13 mei 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Er stroomt water in de zwembaden van Aquapelle!

Er stroomt water in de zwembaden van Aquapelle!

In het nieuwe sportcomplex Aquapelle is begonnen met het vullen van de zwembaden met water. Maar liefst 1.468.000 liter water is er nodig. Dat zijn bijna 3 miljoen halve liter flesjes spa blauw. Het sportcomplex, op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg heeft een multifunctioneel zwembad en een sporthal.

Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren

Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren

De verhalenbundel ’75 jaar vrijheid – 75 verhalen’ ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is gratis beschikbaar voor Capellenaren. Voor het boek zijn 75 personen die een link hebben met Capelle aan den IJssel geïnterviewd.

Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2019

Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2019

De gemeente voert jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit. Wij willen namelijk graag weten wat onze klanten van de Wmo in Capelle vinden en of deze goed aansluit op hun wensen en behoeften.

Capelle gaat verkeerd geparkeerde auto’s wegslepen

Capelle gaat verkeerd geparkeerde auto’s wegslepen

Capelle gaat actiever optreden tegen verkeerd geparkeerde auto’s. Door een nieuwe verordening kunnen voertuigen nu ook weggesleept worden. Dit gebeurt pas wanneer dit echt nodig is. Bijvoorbeeld als auto’s staan op parkeerplaatsen voor gehandicapten of vergunninghouders, laad- en losplekken, marktterreinen of in voetgangersgebieden.

Nieuwe toekomst voor werknemers Capelle Werkt

Nieuwe toekomst voor werknemers Capelle Werkt

Stichting Capelle Werkt gaat haar activiteiten doorgeven aan andere partijen. De beoogde partners zijn: Het Goed en Irado, Promen en Welzijn Capelle. Dat heeft de gemeente Capelle aan den IJssel besloten. De toekomst voor de werknemers is in principe verzekerd. Het uitgangspunt is dat de mensen het werk volgen naar de nieuwe organisatie.

Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen

Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen

Het tot appartementen en studio’s omgebouwde kantoorgebouw ‘The Scorpio’ is in aanwezigheid van enkele nieuwe bewoners, geopend. Ontwikkelaar Certitudo Capital ‘transformeerde’ het voormalige kantoorpand aan de Wormerhoek tot een woongebouw met 72 appartementen en studio’s. De nieuwe bewoners nemen de komende tijd gefaseerd hun intrek.

‘Deze samenwerking komt ook ná de coronacrisis van pas’

‘Deze samenwerking komt ook ná de coronacrisis van pas’

De coronamaatregelen kunnen het leven soms best ingewikkeld maken. Zeker voor oudere mensen. Maar er komt ook veel creativiteit en samenwerking door op gang. Dat ervaarde mevrouw ’t Hart (83) uit de Purmerhoek toen ze vanwege een grote renovatie uit haar flat moest. “Ik ben zo goed geholpen!”

Twee herdenkingsstenen geplaatst in Capelle

Twee herdenkingsstenen geplaatst in Capelle

In het kader van 75 jaar vrijheid zou er 5 mei op twee plaatsen in Capelse kerkgebouwen een maaltijd worden geserveerd. Helaas moest het evenement worden afgelast, evenals andere festiviteiten ter gelegenheid van de bevrijding. Kassem Taha, stedelijk contactfunctionaris van Welzijn Capelle wilde toch iets doen. Er zijn twee prachtige beelden geplaatst in Capelle. Naast Welzijn Capelle werkten ook Stichting CAF (Capels Arabisch Forum) en Stichting Sonarisa hieraan mee.

Begonia’s voor de Rozenburcht

Begonia’s voor de Rozenburcht

Voor verzorgings- en verpleeghuizen is dit geen makkelijke tijd. De bewoners mogen geen bezoek en voelen zich vaker eenzaam. Zeker omdat de verzorgenden het nog drukker hebben dan anders. In verzorgingshuis Aafje Rozenburcht waren bovendien veel corona-zieken. Tijd voor een opsteker, besloten de wijkbewoners van de Rondelen.

Telefonische ondersteuning bij burenkwesties

Telefonische ondersteuning bij burenkwesties

Als buren een probleem hebben met elkaar, kan de frisse blik van een onafhankelijke derde helpen. Van bijvoorbeeld de vrijwillige buurtbemiddelaars van Welzijn Capelle. Met de ondersteuning van getrainde en onafhankelijke bemiddelaars lossen buren vaak zelf hun problemen op. Omdat door de coronasituatie huisbezoeken niet mogelijk zijn, is er nu ook telefonische ondersteuning bij burenproblemen.

Werkzaamheden Bouvigne

Werkzaamheden Bouvigne

We werken van 27 april  tot en met 22 mei aan de stadsverwarming in de Bouvigne. Het gedeelte tussen het westelijke deel van de Librije en Bouvigne huisnummer 1 is dan volledig afgesloten voor verkeer.

Afsluiting toerit A20 richting Rotterdam

Afsluiting toerit A20 richting Rotterdam

In de avond en nacht van vrijdag 15 mei op zaterdag 16 mei werkt Rijkswaterstaat aan de toerit vanaf de Capelseweg naar de A20 richting Rotterdam. Voor deze werkzaamheden wordt de toerit richting Rotterdam afgesloten van 21.00 uur tot 5.00 uur.

Werkzaamheden ‘s-Gravenweg

Werkzaamheden ‘s-Gravenweg

Op vrijdag 22 mei verrichten we werkzaamheden aan de ‘s-Gravenweg ter hoogte van huisnummer 367. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 17.00 uur.

Werkzaamheden Burgemeester Bakkerlaan

Werkzaamheden Burgemeester Bakkerlaan

Van 11 tot en met 22 mei en 1 tot en met 12 juni werken we aan de Burgemeester Bakkerlaan. De weg wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten.

Volg de gemeente    Volg de raad