Header image
1 mei
In deze nieuwsbrief
• Bekendmakingen 29 april 2020
• Dodenherdenking 2020
• Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #4
• Terugblik digitale raadsvergaderingen
• Kent u iemand die een lintje verdient?
• Capelse Courant ‘75 jaar vrijheid’
• Gewijzigde openingstijden rondom feestdagen
• CDA aan het woord
• ChristenUnie aan het woord
• GroenLinks aan het woord
• Hulpdienst Vervoer tijdelijk opgeschort
• Stoken mag, maar wel voorzichtig!
• Zwemles in zwembad Aquapelle
• Boterhammen dankzij Lighthouse en Anja
• Toch nog geen wijksport
Bekendmakingen 29 april 2020

Bekendmakingen 29 april 2020

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Dodenherdenking 2020

Dodenherdenking 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten in Nederland afgelast. Dit geldt ook voor de jaarlijkse dodenherdenking in Capelle aan den IJssel.

Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #4

Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #4

Vierde gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus: hoe Capelle zich aan de maatregelen houdt, optreden van Handhavers, heropende speelplekken, activiteiten van Sportief Capelle, heropening van de basisscholen, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Terugblik digitale raadsvergaderingen

Terugblik digitale raadsvergaderingen

De gemeenteraad vergaderde voor het eerst digitaal op maandag 20 april en dinsdag 21 april.  U leest een verslag op hoofdlijnen. Wilt u de raadsvergadering terugkijken en de vergaderstukken zelf lezen? Dat kan via de raadskalender.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Tijdens de lintjesregen 2020 hebben 7 Capellenaren een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Ze kregen het lintje als erkenning voor hun inzet voor anderen. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van maandag 26 april 2021? Wacht dan niet te lang met de aanvraag.

Capelse Courant ‘75 jaar vrijheid’

Capelse Courant ‘75 jaar vrijheid’

In de IJssel- en Lekstreek van 29 april verscheen de Capelse Courant met als thema ‘75 jaar vrijheid’.

Gewijzigde openingstijden rondom feestdagen

Gewijzigde openingstijden rondom feestdagen

In verband met de komende feestdagen is het gemeentehuis gesloten.

CDA aan het woord

CDA aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van CDA, ChristenUnie en GroenLinks aan het woord. U leest de bijdrage van het CDA.

ChristenUnie aan het woord

ChristenUnie aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van CDA, ChristenUnie en GroenLinks aan het woord. U leest de bijdrage van de ChristenUnie.

GroenLinks aan het woord

GroenLinks aan het woord

In 2018 is de gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad is nu “halverwege”. In maart 2022 volgen weer gemeenteraadsverkiezingen. In “De fractie aan het woord” krijgt elke fractie de gelegenheid om te beschrijven wat ze deze raadsperiode nog wil bereiken. Deze keer zijn de fracties van CDA, ChristenUnie en GroenLinks aan het woord. U leest de bijdrage van GroenLinks.

Hulpdienst Vervoer tijdelijk opgeschort

Hulpdienst Vervoer tijdelijk opgeschort

Helaas heeft Stichting Hulpdienst Capelle (SHC) op 17 april 2020 besloten om de vervoersdienst voor Capelse senioren voorlopig niet meer uit te voeren. Dit vanwege de corona-richtlijnen.

Stoken mag, maar wel voorzichtig!

Stoken mag, maar wel voorzichtig!

Als bewoner van Capelle aan den IJssel kunt u op verschillende manieren meehelpen om de overlast van houtstook te beperken en de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.

Zwemles in zwembad Aquapelle

Zwemles in zwembad Aquapelle

Ondanks alle maatregelen van de afgelopen tijd, hebben de bouwwerkzaamheden vooralsnog niet stil gelegen en dus vordert de bouw van sportcomplex Aquapelle gestaag. De planning is vooralsnog dat er vanaf 31 augustus zwemlessen worden gegeven.

Boterhammen dankzij Lighthouse en Anja

Boterhammen dankzij Lighthouse en Anja

Het huidige nieuws in kranten en op tv maakt niet echt vrolijk. Maar: veel mensen doen vanwege de corona-uitbraak iets extra’s voor hun buren. In ‘Tosca en Fidelio’ helpt Anja van Eck helpt Ingrid Wismeijer van Stichting Lighthouse met het bezorgen van brood bij oudere bewoners. Ook kookt Anja warme maaltijden. ‘De Hollandse pot is populair!’

Toch nog geen wijksport

Toch nog geen wijksport

Woensdag 29 april zou de wijksport van Sportief Capelle weer van start gaan. Landelijk en regionaal zijn de kaders waarbinnen gesport en gespeeld mag worden nog niet geheel afgestemd. Daarom mogen we nog niet beginnen.

Volg de gemeente    Volg de raad