Nieuwsbrief: Week 21 - 24 mei 2019

Nieuwsbrief Gemeente Capelle aan den IJssel  Week 21 - 24 mei 2019

Week 21 - 24 mei 2019

Bekendmakingen 22 mei 2019

Bekendmakingen 22 mei 2019

Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en/of verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

Opkomst verkiezing Europees Parlement in Capelle

Opkomst verkiezing Europees Parlement in Capelle

In Capelle hebben 19107 mensen een geldige stem uitgebracht voor de Europese verkiezingen, dit is een opkomst van 37,66 %.

Foto van Dag van het Park man op paard

25/26 mei: Dag van het Park

Aanstaand weekend is het zover. De dertiende editie van de Dag van het Park. Op 25 en 26 mei is het Schollebos het toneel van 15e-eeuws spektakel tijdens hét familie-event van het jaar.

Maandag 27 mei: onderhoud online formulieren

Maandag 27 mei: onderhoud online formulieren

Op maandag 27 mei van 8.00 tot 17.00 uur zijn onze online formulieren niet beschikbaar. Dit komt door onderhoud aan de formulieren. Onze excuses voor het ongemak.

foto van Burgemeester Peter Oskam die bloemen overhandigd

50ste bezoeker vernieuwde publieksplein

Het publieksplein van het verbouwde Capelse gemeentehuis is geopend. Op 21 mei ontving Manique Holst uit handen van burgemeester Peter Oskam een prachtig boeket bloemen. Manique was de 50ste bezoeker in het vernieuwde publieksplein.

75 jaar bevrijding

75 jaar bevrijding

Volgend jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Heeft u een idee of suggestie hoe we op 5 mei 2020 het beste onze vrijheid kunnen vieren? Laat het ons dan weten door het formulier in te vullen. 

 

foto van vernieuwde balies gemeentehuis

Vernieuwd publieksgedeelte Capels gemeentehuis dinsdag open

Dinsdag 21 mei is het nieuwe publieksgedeelte geopend van het Capelse gemeentehuis. Capellenaren worden ontvangen in een open, moderne ruimte, die van alle gemakken is voorzien.

Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester Capelle gestart

Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester Capelle gestart

Wij zijn op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en enkele kinderwethouders. Elk schooljaar werkt het kindercollege samen aan een idee om de stad nog leuker, nog mooier en nog beter te maken. Ben jij 10 of 11 jaar oud en wil je een schooljaar lang meehelpen om Capelle nog leuker te maken? Meld je dan aan!

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

Maandag 27 mei geeft wethouder Dick van Sluis het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. Op maandag en dinsdag doen in totaal 389 leerlingen van 11 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. Op maandag rijden de kinderen door ’s-Gravenland en op dinsdag door Middelwatering.

Icoon vrijwilligers

Gezocht: energiecoaches!

Vind je het leuk om anderen in jouw buurt te helpen om energie te besparen? Word Energiecoach! Als Energiecoach geef je energieadvies aan buurtbewoners in Capelle en bied je hen een box met besparende artikelen aan. Je krijgt een gratis driedaagse cursus op woensdag 5 juni, woensdag 12 juni en woensdag 19 juni 2019 van 18:00 tot 21:00 uur. In drie avonden leer je alles over energie en besparen in en om huis én hoe je bewoners het beste kunt adviseren. 

Kunst- en Atelierroute

Kunst- en Atelierroute

Op 1 en 2 juni exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan het publiek op diverse locaties in Capelle. Kom ook naar de feestelijke opening bij restaurant Tante Toos op 1 juni om 11.00 uur. 

Lees verder op de facebookpagina van Ben van waarde

Ben van Waarde vertelt over de app 'Ongehinderd'

Boodschappen doen, sporten of een avondje uit kunnen voor mensen met een beperking soms best lastig zijn. Om deze reden is de gemeente aangesloten bij de app van Ongehinderd. In deze app kan iedereen een steentje bijdragen door jouw favoriete plekken in Capelle te beoordelen. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store. Help je mee?

Meld kapotte openbare verlichting

Meld kapotte openbare verlichting

Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Ziet u binnen de gemeente openbare verlichting die niet goed functioneert, meld dit dan bij Nobralux.

Volg ons op Sociale Media

Volg ons op Sociale Media

Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt, en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.